Cases

Door de jaren heen hebben we diepgaande kennis opgedaan in veel verschillende branches. Ben je nieuwsgierig? Bekijk onze eerdere projecten hieronder!  

Zie je jouw branche niet bij de cases staan? Je ziet hier slechts een deel van onze ervaring. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een aanpak op maat.  

Omnichannel Ervaringen in Retail

Signify kampte met steeds verder dalende verkopen en concurrentie in het mode retail segment. Het vermoeden was dat dit kwam door de waarde proposities rondom hun verlichting voor deze markt. Zij stapten naar ons toe met de vraag om herpositionering in de markt om zo de daling van de verkopen te stabiliseren en om te keren naar een groei. 

Circulaire Sportclubs

KNVB wil graag duurzame en mooie sportclubs die toekomstbestendig zijn. Daarom hadden zij begin 2020 een mooie ontwerp uitdaging voor ons: Hoe kunnen voetbalclubs tegelijkertijd circulair worden én financieel sterker? Een grote randvoorwaarde was eenvoudigheid en een goede ervaring voor zowel clubleden als clubvrijwilligers.  

Thermo-elektrisch Textiel

Duurzame energie opwekken via lichaamswarmte of restwarmte met textielIdeaology is in 2020 gestart met een onderzoeks- en ontwerptraject rondom dit thema. Gebaseerd op eigen onderzoek, ontwikkelen wij waarde proposities, technische oplossingen en meerdere prototypesHet kunnen elimineren van batterijen, slimme warmte sensoren en het aanvullen van alternatieve duurzame energiebronnen is interessant voor stakeholders in meerdere industrieën.   

Track & trace van Zorgmiddelen in Ziekenhuis en Thuiszorg

In ziekenhuizen raken dure en belangrijke zorgmiddelen vaak kwijt, zoals infuuspompen, bedden en operatiematerieelHierdoor lopen operaties vertraging op, zijn de voorraad en onderhoudsstatus van materieel niet goed in beeld en personeel wordt overmatig belast met lokaliseren en papierwerk. In 2020 heeft Ideaology voor Zuidzorg een slim systeem bedacht met smart watches en tags: materieel wordt gelokaliseerd op basis van patiënt en personeel heeft altijd toegang tot het patiëntendossier.

Asset 1

Educatieve speelbeleving voor kleuters

De Ontdekfabriek bood reeds educatieve speelconcepten voor schoolgaande kinderen. Zij wilden een additioneel techniek en natuurkundeprogramma voor kleuters verkennen. Wij hebben voor de Ontdekfabriek diverse concepten bedacht, gevolgd door praktische tests met kleuters, ouders en leraren. Met de hieruit resulterende inzichten heeft de Ontdekfabriek succesvol een programma voor kleuters kunnen samenstellen.

ontdekfabriek final original

Toeleveranciers betrekken in innovatieprojecten

Hoe kunnen wij meer waarde uit de keten halen? Met deze vraag hebben wij DSM geholpen door onderzoek te doen naar de rol van  toeleveranciers en inkopers in innovatieprojecten. Gebaseerd hierop konden wij DSM adviseren op het gebied van strategie en organisatie-inrichting. Wij maakten ook een keuzehulp voor de wijze en mate van betrokkenheid van inkopers en toeleveranciers in innovatieprojecten. 

dsm final original

Ideaology’s team heeft al waarde gecreëerd voor:

© 2021 Ideaology  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring