Over ons

Visie, missie en werkwijze

Ideaology draait om multidisciplinariteit, gestructureerd innoveren en denkkaders doorbreken. Daarom vind je bij ons alleen hoogvliegers met een passie voor hun vak. 

Positieve impact op mens, milieu en maatschappij

Ideaology heeft een enorme gedrevenheid om samen met onze relaties een positieve impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Onze ontwerpers en experts hebben passie voor hun vak en zijn zeer gemotiveerd  om met hun talenten en samen met onze relaties zo veel mogelijk waarde te creëren voor mens, milieu en maatschappij. Onze drijfveer komt van binnenuit! 

Lees hier meer over onze actieve aanpak

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ideaology heeft een actief beleid op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze impact op mens, milieu en maatschappij. Zo besteden wij in het specifiek aandacht aan circulariteit en duurzaamheid in ons werk en zijn tevens actief met social design. Wij nemen zelf initiatief om bij te dragen aan een duurzame maatschappij met een eigen innovatieproject waarbij restwarmte omzet wordt naar duurzame energie. Ideaology is een sociale, verantwoordelijke werkgever die structureel investeert in haar werknemers, relaties en omgeving.

Product ontwerp & business innovatie ideaology vogel vliegt circulair denken en doen werkwijze innovatieve producten en ervaringen prototype techniek

Unieke veelzijdigheid

Wij zijn trots op de veelzijdigheid van ons team. Doordat onze ontwerpers en ontwikkelaars in alle fases inzetbaar zijn, kunnen wij op elk moment ingezet worden en van begin tot eind betrokken blijven in het ontwikkeltraject. Dit levert veel meerwaarde op omdat er onder andere minder tijd en geld verloren gaat en omdat het totaalontwerp bewaakt wordt.  

Bij Ideaology werken multimannen en -vrouwen met meerdere talenten en ervaring met innovatie in meerdere industrieën. Wij benaderen onze ontwerpen en ontwikkelingen vanuit meerdere vakbrillen. De meest creatieve oplossingen zijn vaak te vinden op het raakvlak van verschillende disciplines; het is niet voor niets dat Ideaology bij onze relaties bekend staat om verassende en praktische oplossingen en ontwerpen.  

Voordelen betrokkenheid in meerdere fases

In ontwerp- en ontwikkeltrajecten zie je vaak dat het project na elke fase over het muurtje wordt gegooid. Wanneer er iets fout gaat, wordt er naar het andere team gewezen, elders in het proces. Ideaology levert de unieke meerwaarde dat wij de continuïteit van het innovatieproject kunnen waarborgen terwijl wij ook inhoudelijk ontwikkelen. Dat levert vele voordelen op, zoals: 

  • – Betere kwaliteit van het eindproduct 
  • – Kennis opbouw in plaats van kennisverlies na elke fase 
  • – Hoge betrokkenheid van de teamleden 
  • – Een hogere snelheid  
  • – Bewaken product-markt fit 
  • – Geen aanpassingen achteraf 

Co-creatie

over ons co-creatie ervaring experts en gebruikers

Doordat Ideaology meer stakeholders en gebruikers met co-creatie betrekt, kunnen zij hun ervaringen delen. Er kan zo beter begrepen worden hoe een (nieuw) product of dienst wordt ervaren. Met deze kennis kunnen wij een betere ervaring voor alle partijen, zowel stakeholders als gebruikers, creëren.   

Ideaology ziet gebruikers als experts! Ze zijn experts in hun ervaringen en behoeften. Met creatieve technieken (zoals bijvoorbeeld customer journey mapping) en marktonderzoek vertaalt Ideaology die ervaringen en behoeften van gebruikers naar innovatieve producten, diensten en business met waarde. Zo maakt Ideaology het mogelijk om een diep inzicht te krijgen in de ervaringen, behoeften en motivatie van gebruikers en stakeholders.   

Ideaology is gespecialiseerd in het creëren van snelle aansluiting op behoeften van uw doelgroep, het vinden van nieuwe kansen voor waarde creatie, het creëren van een toekomstgerichte visie en een sterke marktintroductie van uw product, dienst of business met behulp van co-creatie. 

Maak kennis met ons team

JOLET VAN ERUM

SENIOR ONTWERPER / STRATEGIST / DIRECTEUR

Jolet werkt al meer dan 10 jaar op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en innovatie. Door haar achtergrond in bedrijfskunde, techniek en design schakelt ze snel met u voor gerichte innovatie.

JIM STEENBAKKERS

SENIOR ONTWERPER / STRATEGIST / PROJECTMANAGER

Jim is zeer ervaren op het gebied van design, strategie en marketing. Het verbinden en betrekken van gebruikers en stakeholders in projecten is zijn tweede natuur. Jim gaat voor duurzaam succes.

MATTHIJS SCHORNAGEL

EDUCATIEF ONTWIKKELAAR / ONDERWIJS INNOVATOR

Als ervaren Agile innovator, voegt Matthijs waarde toe aan educatieve projecten; concepten, e-learning, digitale toetsen, slimme digitalisering en nog veel meer.

LUANA CHANG

TEXTIEL ONTWIKKELAAR

Luana werkt aan innovatieve projecten waarbij kennis over zachte materialen, textiel vaardigheden of mode ervaring benodigd zijn. Luana is gediplomeerd mode ontwerper en zeer goed in prototype creatie.

KIM WINTRAECKEN

ONTWERPER

Kim is een breed inzetbaar als ontwerper. Kim is namelijk van veel markten thuis; van (UX) onderzoek, techniek en prototypen tot propositie ontwerp en circulariteit.

AMNA STROJIL

STAGIAIR INDUSTRIEEL ONTWERPER

Amna ondersteunt ons team met verschillende design-gerelateerde werkzaamheden. Ze wil graag ervaring opdoen met het design proces en waardepropositie ontwerp. Amna is in het bijzonder geïnteresseerd in circulair ontwerp.

OWEN JOBSON

STAGIAR INDUSTRIEEL ONTWERPER

Owen is een multidisciplinaire industrieel ontwerp student met sterke visualisatie vaardigheden. Hij werkt op de overlap van interaction- en social design

Onze partners

MVO Nederland partner Ideaology
Brainport Eindhoven partner Ideaology
Versnellingshuis Nederland Partner Ideaology
Green events partner Ideaology

Wil je bij ons werken?

Wij maken graag kennis

VACATURE

CREATIVE ENGINEER

Wij zijn op zoek naar een gedreven creative engineer met 1-3 jaar werkervaring. Wil jij graag in ons team werken aan het ontwikkelen van innovatieve en circulaire oplossingen? Bel/mail voor meer informatie.

VACATURE

INDUSTRIEEL ONTWERPER

Ben jij gedreven om waarde creëren voor mens en milieu? Vind je een leuke werksfeer belangrijk? Wij zijn op zoek naar een industrieel ontwerper met 1-3 jaar ervaring. Bel/mail voor meer informatie.

VACATURE

STAGIAIR INDUSTRIEEL ONTWERPEN

Ben jij op zoek naar een stage vanaf september? Wij staan open voor stagairs die op het gebied van industrieel ontwerp stage willen lopen. Bel/mail voor meer informatie.

OPRICHTING IDEAOLOGY

“Ik ben Jolet van Erum, oprichter van Ideaology. Ik heb in de afgelopen tien jaar bij zowel grote als kleine bedrijven gewerkt als waardepropositie ontwerper, strategist, project manager, (UX) onderzoeker en product ontwikkelaar. Ik vind het geweldig om in het gehele creatieproces betrokken te zijn, van idee tot lancering. Meerdere van mijn ontwerpen, ervaringen en producten zijn wereldwijd gelanceerd. Ik weet dus waarom bepaalde proposities en producten wel resoneren en waarom andere niet werken.

Eind 2019 heb ik Ideaology opgericht om andere organisaties te helpen met écht impact maken op mens, maatschappij en milieu. Ideaology heeft een ontwerp- en ontwikkelmethode die gebaseerd is op gecombineerde best practice uit bedrijfskunde, design en techniek.

Inmiddels heb ik een geweldig team met collega’s en helpen wij dagelijks bedrijven met het ontwikkelen van waarde via hun producten en klantervaringen.”

Met onze kennis en expertise hebben we in het afgelopen jaar 7 innovatie challenges gewonnen.

Ervaringen