Over ons

Visie, missie en werkwijze

Ideaology draait om multidisciplinariteit, gestructureerd innoveren en denkkaders doorbreken. Daarom vind je bij ons alleen hoogvliegers met een passie voor hun vak. 

Positieve impact op mens, milieu en maatschappij 

Ideaology heeft een enorme gedrevenheid om samen met onze relaties een positieve impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Onze ontwerpers en experts hebben passie voor hun vak en zijn zeer gemotiveerd  om met hun talenten en samen met onze relaties zo veel mogelijk waarde te creëren voor mens, milieu en maatschappij. Onze drijfveer komt van binnenuit! 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid 

Ideaology heeft een actief beleid op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze impact op mens, milieu en maatschappij. Zo besteden wij in het specifiek aandacht aan circulariteit en duurzaamheid in ons werk en zijn tevens actief met social design. Wij nemen zelf initiatief om bij te dragen aan een duurzame maatschappij met een eigen innovatieproject waarbij restwarmte omzet wordt naar duurzame energie. Ideaology is een sociale, verantwoordelijke werkgever die structureel investeert in haar werknemers, relaties en omgeving.

Unieke veelzijdigheid

Wij zijn trots op de veelzijdigheid van ons team. Doordat onze ontwerpers en ontwikkelaars in alle fases inzetbaar zijn, kunnen wij op elk moment ingezet worden en van begin tot eind betrokken blijven in het ontwikkeltraject. Dit levert veel meerwaarde op omdat er onder andere minder tijd en geld verloren gaat en omdat het totaalontwerp bewaakt wordt.  

Bij Ideaology werken multimannen en -vrouwen met meerdere talenten en ervaring met innovatie in meerdere industrieën. Wij benaderen onze ontwerpen en ontwikkelingen vanuit meerdere vakbrillen. De meest creatieve oplossingen zijn vaak te vinden op het raakvlak van verschillende disciplines; het is niet voor niets dat Ideaology bij onze relaties bekend staat om verassende en praktische oplossingen en ontwerpen.  

Voordelen betrokkenheid in meerdere fases 

In ontwerp- en ontwikkeltrajecten zie je vaak dat het project na elke fase over het muurtje wordt gegooid. Wanneer er iets fout gaat, wordt er naar het andere team gewezen, elders in het proces. Ideaology levert de unieke meerwaarde dat wij de continuïteit van het innovatieproject kunnen waarborgen terwijl wij ook inhoudelijk ontwikkelen. Dat levert vele voordelen op, zoals: 

  • – Betere kwaliteit van het eindproduct 
  • – Kennis opbouw in plaats van kennisverlies na elke fase 
  • – Hoge betrokkenheid van de teamleden 
  • – Een hogere snelheid  
  • – Bewaken product-markt fit 
  • – Geen aanpassingen achteraf 

Co-creatie

Doordat Ideaology meer stakeholders en gebruikers met co-creatie betrekt, kunnen zij hun ervaringen delen. Er kan zo beter begrepen worden hoe een (nieuw) product of dienst wordt ervaren. Met deze kennis kunnen wij een betere ervaring voor alle partijen, zowel stakeholders als gebruikers, creëren.   

Ideaology ziet gebruikers als experts! Ze zijn experts in hun ervaringen en behoeften. Met creatieve technieken (zoals bijvoorbeeld customer journey mapping) en marktonderzoek vertaalt Ideaology die ervaringen en behoeften van gebruikers naar innovatieve producten, diensten en business met waarde. Zo maakt Ideaology het mogelijk om een diep inzicht te krijgen in de ervaringen, behoeften en motivatie van gebruikers en stakeholders.   

Ideaology is gespecialiseerd in het creëren van snelle aansluiting op behoeften van uw doelgroep, het vinden van nieuwe kansen voor waarde creatie, het creëren van een toekomstgerichte visie en een sterke marktintroductie van uw product, dienst of business met behulp van co-creatie. 

 

Maak kennis met ons team

Jolet van Erum

senior ontwerper / strategist / directeur

Jolet werkt al meer dan 10 jaar op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en innovatie. Door haar achtergrond in bedrijfskunde, techniek en design schakelt ze snel met u voor gerichte innovatie.

Luana Chang

Textiel Ontwikkelaar

Luana werkt aan innovatieve projecten waarbij kennis over zachte materialen, textiel vaardigheden of mode ervaring benodigd zijn. Luana is gediplomeerd mode ontwerper en zeer goed in prototype creatie.

Letty Hagens

Letty Hagens

FINANCIEEL MANAGEMENT ASSISTENT

Om onze beste diensten te kunnen blijven bieden, investeren we in onze eigen ondersteuning. Letty voegt tientallen jaren professionele ervaring op het gebied van financiën toe aan ons team.

Yvonne Bruin

Yvonne Bruin

stagiair


Yvonne is Masterstudent bij de opleiding Industrial Design. Yvonne heeft een achtergrond in gebruikersonderzoek, gebruikerservaring, productontwerp, en fashion & technologie.

Matthijs Schornagel

Educatief ontwikkelaar / Onderwijs Innovator

Als ervaren Agile innovator, voegt Matthijs waarde toe aan educatieve projecten; concepten, e-learning, digitale toetsen, slimme digitalisering en nog veel meer.

Laura Bijl

Stagiair


Laura is cum laude Masterstudent bij de opleiding Industrial Design. Laura toont talent in onder andere technisch ontwerp, prototypen en product ontwerp.

Maas Goossens

MAAS GOOSSENS

Stagiair


Maas studeert industrieel product ontwerp aan het Summa College. Maas blinkt uit in productontwerp en het maken van CAD tekeningen.

Kim Wintraecken

Ontwerper


Kim is een breed inzetbaar als ontwerper. Kim is namelijk van veel markten thuis; van (UX) onderzoek, techniek en prototypen tot propositie ontwerp en circulariteit.

Wil je bij ons werken?

Wij maken graag kennis

Vacature

Algemeen Assistent / Office Assistent

Wij zijn op zoek naar een initiatiefrijke duizendpoot die graag verschillende ondersteunende en administratieve taken oppakt. Neem contact op voor meer informatie over de functie.

plek vrij in team bij Ideaology

Vacature

Industrieel Ontwerper

Ben jij gedreven om waarde creëren voor mens en milieu? Vind je een leuke werksfeer belangrijk? Wij zijn op zoek naar een industrieel ontwerper met 1-3 jaar ervaring. Bel of mail voor meer informatie.

plek vrij in team bij Ideaology

Vacature

Stagiair

Ben jij op zoek naar een (zomer) stage? Wij staan open voor stagairs die deze zomer op het gebied van communicatie, marketing of industrieel ontwerp stage willen lopen. Bel of mail voor meer informatie.

Oprichting Ideaology

“Ik ben Jolet van Erum, oprichter van Ideaology. Ik heb in de afgelopen tien jaar bij zowel grote als kleine bedrijven gewerkt als waardepropositie ontwerper, strategist, project manager, (UX) onderzoeker en product ontwikkelaar. Ik vind het geweldig om in het gehele creatieproces betrokken te zijn, van idee tot lancering. Meerdere van mijn ontwerpen, ervaringen en producten zijn wereldwijd gelanceerd. Ik weet dus waarom bepaalde proposities en producten wel resoneren en waarom andere niet werken.

Eind 2019 heb ik Ideaology opgericht om andere organisaties te helpen met écht impact maken op mens, maatschappij en milieu. Ideaology heeft een ontwerp- en ontwikkelmethode die gebaseerd is op gecombineerde best practice uit bedrijfskunde, design en techniek.

Inmiddels heb ik een geweldig team met collega’s en helpen wij dagelijks bedrijven met het ontwikkelen van waarde via hun producten en klantervaringen.”

Met onze kennis en expertise hebben we in het afgelopen jaar 5 innovatie challenges gewonnen.

Omines

Op het gebied van o.a. smart productsconnectivity en software, werken wij bijvoorbeeld samen met onze partner Omines – zij ontwikkelen al 15 jaar (web)techniek voor mensen.

Samenwerking
Om meer meerwaarde te kunnen creëren, werken wij samen met partners. Structurele samenwerkingen met bedrijven met aanvullende expertises stellen ons in staat het beste resultaat te bereiken. Wij hebben multidisciplinariteit hoog in het vaandel.Wij  partner 

Wilt u met Ideaology samenwerken?

Wij staan wij open voor samenwerking. Wil je verkennen of Ideaology ook voor jouw project of bedrijf waarde kan toevoegen? Neem dan contact met ons op voor een goed gesprek en een kop koffie. 

Ervaringen

© 2021 Ideaology  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring